15 decembris, 2009

14. Decembris - Kā Valdis Peli ķēra...



 Īsa pamācība peļu ķeršanā...

Ja jums mājās parādījusies pele, kā tas notika mums, tad rīkojieties sekojoši:

1. Pirmo reizi ieraugot peli kliedziet cik skaļi varat, lai iedvestu pelei bailes un parādītu kurš mājā ir saimnieks! Ja peli redzat naktī tad izdariet vienu īsu bet skaļu kliedzienu, lai nepamodinātu visu māju, bet neaizmirstiet ka kliedzienam jābūt pārliecinošam. (Eva izpildīja šo punktu godam.)

2. Ja pele ir kritusi depresijā un pēc tam mistkastē meklējot tukšā mājā ēdamo tad centieties to iespundēt tur kur tā kritusi (šajā gadījumā mistkastē), un sauciet pēc palīdzības! (Arī šo punktu Eva izpildīja)

3. Uzmanīgi pārbaudiet mistkasti ar nolūku atrast tur iespundēto peli, bet nerakņājaties tajā, jo ja pele tur tomēr nav iespundēta tad viņa, redzot jūs rakņājoties mistkastē, noteikti par jums pasmiesies. Saglabājiet lepnumu un turpiniet parādīt pelei, kurš mājā ir galvenais - pele jeb jūs! ( Uzdevums izpildīts! )

4. iznesiet mistkasti, lai būtu pilnīgi droši, ka pele tur vairs neslēpjas! Ja slēpjas tad lai turpina to darīt mistkastes mašīnā! Ieplānojiet nopirkt peļu slazdus. Labs variants - 4 slazdi par dolāru. Vieta kur tos nopirkt - dolar shop. :) ( Arī šis uzdevums izpildīts)

5. Ir tāds teiciens - Krīzes laikā, pat sieru pelei slazdā neliek! Nolieciet 3 no četriem slazdiem tā lai veidotos nosacīts aplis, kura vidū nolikts mazs gabaliņš siera. Tā var ietaupīt sieru uz 3 slazdiem! :) Ja nav pārāk liela krīze tad ceturtajam slazdam var ielikt mazu gabaliņu siera, bet galvenais neaizmirst to piestiprināt, lai pelei būtu grūtāk to paķert un aizlaisties. ( Darīts! )

6. Lielo siera gabalu atstājiet uz galda lai piebarotu peli pirms tā nonākusi līdz slazdiem! Vēlams sieru izvēlēties ar lielu tauku saturu. Ja pele būs pārēdusies tad tās kustības būs lēnākas un tā nevarēs tik ātri aizlaisties! Ja pele apēstu visu siera gabalu tad uzrauties uz slazda būtu neiespējami! :) ( Protams, ka Valdis atstāj visu lielo siera gabalu uz galda un dodas gulēt, ar cerību, nākamajā rītā, slazdos ieraudzīt peli! )


Gaidam rītdienu! :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru