27 jūnijs, 2011

Vancouver Riot 2011

27.06.2011.
 

Turpinājums iepriekšējam rakstam par Vankūveras grautiņu...

Grautiņš jau sen kā beidzies, bet tas jau nenozīme, ka par to ir jāaizmirst. Radio par to runā vienā laidā. Spriež par to, kādus sodus piemērot grautiņa dalībniekiem, un analizē policijas rīcību. Saka, ka grautiņš bijis plānots jau iepriekš, kam es pilnīgi piekrītu. Cilvēki uz liktenīgo speli nākuši ar akmeņiem un molotova kokteiļiem somās, bet kur bija policija? Vietā kur atradāmies mēs, nebija neviena policista. Vienā karstajā punktā bija izvietota grupa policistu, kura pūli nelaida pie degošajām mašīnām un citām lietām, bet tur pat 25 m attālumā jau tika dauzīti nākamie veikalu logi un demolēts viss, ko vien varēja izdemolēt.
Piemēram, policijas mašīnas,

kuras pēctam tika apgāztas un aizdedzinātas...
Šis čalīts jau noteikti ir noķerts ;)



Šāda policijas barjera tika turēta vairākas stundas, līdz beidzot policija izdomāja virzīt pūli ārpus pilsētas centra, bet man liekas, ka viņi sajauca virzienus, jo izdarīja tieši pretējo.
Šajā bildē var labi redzēt, ka viss lielais pūlis ir koncentrēts aptuveni divos kvartālos, un manuprāt, ja tas nebūtu nekur bīdīts, tad zaudējumi būtu daudz mazāki.
 + ja būtu papildus policijas spēki, kuriem vajadzēja būt, tad man liekas, ka, ja tos sadalītu grupās pa 
10 - 20 un civilajās drēbēs iesūtītu pūlī, tad paši nemiera cēlēji būtu diezgan ātri arestēti un neviens vairs nemēģinātu neko darīt, jo nezinātu vai viņam blakus nestāv policists! Bet tās jau ir tikai manas domas un, protams, atceramies veco labo teicienu - Pēc grautiņa visi gudri! 

Tumsai iestājoties tiek iedegtas naksnīgas gaismas...


Un, protams, arī slavenā Vancouver Riot bilde.
Patiesais stāsts par šo bildi ir šāds: Brīdī, kad policija centās pagaiņāt pūli, tas sāka skriet prom un bildē redzama meitene paklupa. Pūlis un policija viņai apskrēja apkārt atstājot viņu un viņas draugu jau aiz policijas jaunās barjeras. Tā nu viņi tajā ielas vidū nokļuva un puisis laimīgs, ka meitenei viss kārtībā, to noskūpstīja. Tas arī viss. Nebija tur nekāda akta ielas vidū, kā liela daļa sākuma bija iedomājusies... :)

 Te var redzēt skatiņu no augšas jau rīta pusē...

Par pārsteigumu man un arī Evai, jau nakamajā dienā visas ielas bija sakoptas un veikaliem izsisto stiklu vietā, regojās finiera gabali. 
Šādi skati vairs nebija redzami!

Te varam redzēt kā tiek uzkoptas ielas un jāsaka, ka sakopšanā piedalījās ļoti daudz brīvprātīgo, kuri sakopšanas procesu krietni paātrināja...

Un tad nu arī visi varēja izteikt savas domas par grautiņu uz finiera gabaliem, 
kuri sedza veikalu skatlogus.

Lai viss neizskatītos tik drūmi te viena mīlīga bildīte... :D

P.S. Lielākā daļa bilžu ņemtas no interneta. Kā jau iepriekš minēju, mums sevišķi labas bildes nesanāca... :(

2 komentāri: