16 jūnijs, 2011

Vancouver Riot - Vankūveras dumpis jeb grautiņš

06.15.2011

Šodien notika Stenlija kausa izcīņas pēdējā spēle. Iepriekšējo spēli Vankūvera zaudēja, tapēc gala rezultātu izšķīra šī spēle. Diemžēl rezultāts 0:4 Bostonas labā, bet ne jau par spēli ir stāsts!
Spēli skatījāmies pilsētas centrā un viss likās mierīgi, bet bija jau nojauta, ka kautkas varētu notikt un notika arī!
Grautiņš pilsētas centrā - apgāztas un degošas mašīnas, mistkastes, pārvietojamās tualetes un daudzstāvu autostāvvietas liesmās! Veikaliem un bankām izsisti stikli, veikali izlaupīti. Mūsu acu priekšā tika lauzti luksefori, koki un pasta kastes, kā arī sisti stikli. Viss, ko vien varēja pacelt, tika mests logos un pret policiju, kura centās grautiņu ierobežot. Es un Eva atradāmies pašā epicentrā un visu redzējām notiekam dažu metru attālumā no mums! Skati kā filmās!

Vairāk video un bildes noteikti būtu atrodamas googlē un youtube meklējot vancouver riot 2011 vai vienkārši Vancouver Riot.

Mums diemžēl nesanāca uzņemt labas bildes bet noteiekti tiks publicēta vēl kāda ziņa par šo tēmu!

Degošas mašīnas pie galvenās pasta mājas netālu no vietas, kur bija lielas ekrāns pie kura lielākā daļa cilvēku skatījās spēli. Ekrāns spēles beigās tika sasists...

Degoša mašīna vienā no daudzsstāvu autostāvvietām...

ļoti izplūdusi bilde bet var redzēt divas apgāztas mašīnas un tur pat, piecu metru attālumā, bija viena degoša mašīna. Skaidrākas bildes nav jo teiši tajā brīdī nāca policija, kura izgaiņāja pūli... 

Kautkas jau atkal deg... 


Tagad eju gulēt, bet šis stāsts noteikti tiks papildināts... Sekojiet visam ziņās un atcerieties, ka mēs to visu piedzīvojām acu priekšā!

9 komentāri:

  1. Reportāža no notikuma vietas :) gaidu turpinājumu.

    AtbildētDzēst
  2. Reportāžas sakarā man vēl 2 komentāri:
    1. Vai tajā pirmajā bildē Eva ir pie Banksy darba? izskatās pēc viņa rokraksta. Man ļoti patīk.
    2. Pēdējā bildē gan ticamības moments par šausmīgajiem grautiņiem mazliet tiek nozagts, jo Eva pārāk laimīga izskatās pie tās degošās miskastes :)

    AtbildētDzēst
  3. P.S. tāds kā lepnums manāms viņas sejā...

    AtbildētDzēst
  4. loti kauns par taadim piseetas iedziivotaajiem! 4 bildee var manu darbu redzeet, kad arii skatiijos pa logu kaa filmas kad citplaneetieshi uzbruuk un saakaas nekaartiiba un ciininsh

    AtbildētDzēst
  5. Daudz jaunu un sabojātu dzīvju būs pēc šīs dienas.

    AtbildētDzēst
  6. Vispār jau tas bija sagaidāms. Tikai neizprotama ir Vankūveras policisjas rīcība. Viss notika tik pasīvi un lēni... ņemot vērā, ka nekārtības praktiski bija tikai pilsētas centrā. Ja būtu visā pilsētā, interesanti, ko tad viņi būtu darījuši.Būtu uzreiz pēc spēles sākuši ieviest kārtību, nekas tāds nebūtu noticis.
    Pieļauju, ka savu artavu šam "pasākumam" deva Vankūveras piepilsētas "labākie" eksemplāri. Kā nekā piepilsētas ir diezgan krimināli populāras...

    AtbildētDzēst
  7. Tajā pat laikā tur esot noticis arī kau kas jauks:)
    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/50701/vankuveras-skupsts---sobrid-slavenaka-fotografija-pasaule

    AtbildētDzēst