01 februāris, 2010

15. Janvāris - Bezmaksas dzīve Vankūverā?

Mana atbilde uz augstāk redzamo jautājumu būtu: pilnīgi noteikti jā! - dažas lietas te var dabūt lēti vai bez maksas! :) Kapēc? Tapēc, ka šeit cilvēki ir pārāk laipni! Viss sākās jau laikā, kad bijām couchsurfingā... Pie Sema pārtikām no sema ceptām bulkām (par brīvu) un suši! Suši te ir ļoti labi un lēti un visādi neiedomajamākie veidi - pat ar saldajiem kartupeļiem (3 Ls par 18 gabaliņiem un zupu). Diezgan labi ne? Tiklīdz ievācāmies savā dzīvoklī mēs iepazināmies arī ar mūsu kaimiņieni, kura mums ik pa laikam atnes maizi, jo viņa strādā kautkādā ceptuvē, kur katru dienu viņai dod maizi. Tā nu šodien mūsu saldētava piepildījās pilna ar maizi! :) Vakar un aizvakar strādāju dārzā (pilsētas pašā sirdī) un tā kā brokastis parasti nepaspēju paēst tad divpadsmitos ņemu pārtraukumu un eju uz picēriju, kur 2 lielas, jebkura veidas picas šķēles un bundžiņa kolas vai cita dzēriena maksā gandrīz 2 Ls. Lēti un labi var paēst! Protams par veselīguma faktoru nerunāšu jo es no tām lietām tā pat neko nesaprotu, bet nu es par veselību nesūdzos! :)

Arī par mēbelēm šeit dzīvojot var neuztraukties jo:
1. Tās var atrast uz ielas! Cilvēki visu viņiem nevajadzīgo izliek uz ielas un tiem kam kautkas noder tās savāc. Uz ielas var atrast arī filmas, spēles, gleznas, dīvānus, skapīšus, galdus, datoru monitorus, televizorus un vel viskautko! :)
2. Tās atdod kaimiņiene un Toms (viens no mūsu hostiem un tagad jau labiem draugiem). Šodien mūsu kaimiņiene mums atdeva krēslu un plauktiņu. Viņa mums ir atdevusi arī traukus (krūzes, katlus un ēdampiederumus), kā arī tējas un ko tik mums te neaatdod! :)
3. www.craigslist.ca var atrast mēbeles, kuras kāds atdod par velti, un atliek tikai aizbraukt un paņemt. Ar palieliem skapjiem un dīvāniem protams varētu būt problēma, bet fakts ka par velti ir diezgan labs! :)


Šodien man bija brīvdiena no darba dārzā tapēc izlēmu palaist savus geocoinus un tā arī izdarīju. Visu smuki sarakstīju in ieliku tuvākajā punktā pie mūsu mājas - lai sāk savu ceļojumu no šejienes! :) Tā nu visu dienu gandrīz pavadīju mājās, bet tā stunda kuru pavadīju parkā bija saulaina un patīkama. Forši ka pāri ielai ir tik liels parks un tik daudz iespējas brīvā laika pavadīšanai. Parkā ir golfa laukums, bezmaksas tenisa korti un izveidota trenniņu trase skriešanai un vingrošanai, tā pat te ir arī publiskais āra peldbaseins, kurš gan strādā tikai vasarā bet nu vismaz ir! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru