25 decembris, 2009

24. decembris - Ziemassvētki (Latviešu)

Šogad mani ziemassvētki bija pavisam savādāki - mainījies bija viss, vieta kur tos svinu, cilvēki ar kuriem tos svinu un ziemassvētku gaisotne arī pavisam savāda...
Vakar (23. decembrī) mūsu draugi Alexa un Johns mūs uzaicināja slidot bet kautkādu iemeslu dēļ plāni mainījās un aizgājām pie viņiem un iedzērām ziemassvētku alu. Kopā ar mājās ceptām piparkūkām bija diezgan laba kombinācija un vakars padevās pavisam jautrs. Nākamajā rītā gan bija jāiet uz darbu, taču man ar to nekādu problēmu nebija.

Ziemassvētku rīts - 24. decembris...

 Pamostoties patīkamu pārsteigumu man sagādāja sapušķotā māja, vietām bija parādījušies egļu zari un kautkādi zari ar sarkanām ogām... Lēnām ataust atmiņā tas kā visu pušķojām! :) Liekas ka nedaudz kavēju darbu tapēc sīkumos neiegrimstot skrienu uz darbu... Nostrādāju savas četras stundas un jau braucu mājās.
Bijām uzaicinājuši dažus draugus un atnākot mājās pirmais ko darīju - ķēros pie trauku mazgāšanas - tāda sajūta ka darba diena vel nebūtu beigusies! :) Lai nu kā arī būtu viss notika kā tam bija jānotiek - tika savārīti kartupeļi, sataisītas maizītes un vel visādas uzkodas, Ieviņa bija sašmorējusi garšīgus kāpostus un Ieviņas draugi Edgads un Dita solījās atnest tītaru, tapēc likās, ka mums visiem, kopīgiem spēkiem, izdotos sagādāt pieklājīgas svētku vakariņas Kanādiešu-Latviešu gaumē. Bet tas man tikai izlikās un sanāca svētku vakariņas Latviešu gaumē - respektīvi kanādas tītars iesprūda krāsnī un tā arī līdz mūsu šķīvjiem netika, bet desmaizītes, šķovēti kāposti un kartupeļi, kā arī visas pārējās uzkodas tītara vietu uz mūsu šķīvjiem diezgan ātri aizpildīja! :)
Desmaizes... :)


Pļāpājot paēdām un pēc tam, kā jau katros ziemassvētkos arī katram tika pa kādai dāvaniņai un sav;ad;a kārtā tika ievērota katru ziemassvētku tradīcija un kaitījām pantiņus un dziedājām dziesmas! :)


Pēc dāvanu sadalīšanas visi lēnām paklīda pa mājām un gultām, tik es un Juris, kurš dzīvo 5minūšu attālumā, bijām palikuši nomodā un vislielākajā nakts melnumā izdomājām, ka Jurim jāatrod kāds geocache punkts. Tā kā tuvākais punkts ir 200m attālumā tad nepagāja ne 1/2 stunda, kad bijām jau tur! :)

Tā nu Juris atrod savu ziemassvētku kastīti... :)


Pēc šī gājiena gan izdzēru pēdējo glāzi karstvīna un gultā iekšā!

3 komentāri:

  1. hehe, cute.
    How was your Christmas?
    It's me Christina, by the way. If you give me your e-mail adress I can send you the pictures from Cafe Crepe :)

    AtbildētDzēst
  2. Beidzot arī es varu iekomentēt :)

    AtbildētDzēst
  3. Ir vēl kāds inčīgs blogs par latviešu gaitām Kanādā:) varbūt arī tevi tas interesē: http://hoffman74.wordpress.com/category/padomi-kanadas-braucejiem/

    P.S. Esmu kļūvusi atkarīga no blogiem...

    AtbildētDzēst