14 janvāris, 2010

25. decembris - Ziemassvētki kanādiešu gaumē! :)

Ņemot vērā, ka pagājušajā naktī diezgan ilgi balējāmies tad šodien piecēlāmies pavēlāk un es pat varētu teikt ka pēdējā brīdī! Šodien Toms mūs bija uzaicinājis uz kanādiešu ziemassvētku pusdienām, kopā ar viņa ģimeni un  ģimenes draugiem. Tā nu arī mēs iekļuvām šo draugu lokā. Svētku galdam nolēmām pievienot rosolu, kas būtu tāds kā latviešu iecienītākais jeb populārākais svētku ēdiens un ko gribējām lai viņi pagaršo. Kanādā neviens nezina kas ir rosols! :D Tā nu taisījām rosolu un uzmaiņām gājām dušā un līdz toma atbraukšanai visu paspējām izdarīt! :)
Eva un Arta saimnieko virtuvē...


Toms = Santa


Aizbraucām uz North Vancouveru un tur iepazināmies ar Toma ģimeni, mazliet iekodām visādus kārumus, kuriem nosaukumus es pat neatceros bet šis piemēram bija kautkāds siers ar brūklenēm (uzliek uz cepuma un pēctam mutē iekšā! :) - mmmm!)...



Viņiem pat bija uztaisītas speciālās ziemassvētku salvetes! :)


uzspēlējām biljardu...


un toma dēls, kurš Kanādas armijā dienē speciālo uzdevumu vienībā, mums parādīja savu ieroču kolekciju...




Un pēc tam jau ķērāmies klāt pie bagātīgi klāta ziemassvētku galda, kur bija arī tītas, pīles un vel visādi brīnumi tai skaitā mūsu brīnumainais rosols! :)


Pēc vakariņām vel papļāpājām, un Toms mums uzdāvināja vīnu un konfektes. Mēs Tomam uzdāvinājām melno balzāmu, kuru daži arī nogaršoja gan tīrajā gan pievienojot kafijai... :) Kanādā dāvanas atver ziemassvētku dienā un šeit tu vari dabūt dāvanu bez jebkādu dzejolīšu skaitīšanas, dejošanas vai dziedāšanas. Man gan kautkā labāk patīk ziemassvētki, kurus esmu svinējis ar savu ģimeni, ieskaitot visu to dzejoļu skaitīšanu un visu pārējo! :) Pēc tam Toma dēls mūs aizveda mājās un mēs viņu uzaicinājām iedzert karstvīnu un papļāpāt, no kā viņš arī neatteicās! :) Tā nu visiem mums šie ziemassvētki palikuši atmiņā tikai ar labu un priecājamies ka varējām sagaidīt arī ziemassvētkus kanādiešu gaumē! :)

2 komentāri:

  1. Ssiers ar brūkleņu ievārījumi izklausās un izskatās ļoti kārdinoši :)
    Evai droši vien arī garšoja!

    AtbildētDzēst
  2. Protams garšoja - centos visādos veidos atraut bet nekādi neizdevās! :D

    AtbildētDzēst