01 oktobris, 2009

Lielaa diena - 30. septembris

Shis ieraksts jau top atrodoties Vankuveraa...

Pedejie notikumi Latvijaa...

30. septembris mums bij tada saspringta diena. Laiks bija tads savads, jo lija lietus un spideja saule, vienu bridi - pat abi reize, bet tas netrauceja mums sakartot visas lietas, kuras nebija sakartotas lidz shim: jasaliek koferi un jaaizved uz majam mantas, kuras nenjemam lidzi, ta ka darit bija ko. Biju vel aizbraucis pierakstities bezdarbniekos, ta ka tagad tik pec tris meneshiem bus jaiet atradities! :D Diena gan bija tada jociga, jo braucot uz bezdarbniekiem man pekshnji viena mashina izbrauca prieksha un lai nebutu kontakts bija ta sarezgiti izvairities, tomer tas izdevas... pec tam mani taraneja viens taksis pie centrala tirgus un vel velak ari trolejbuss... Likas, ka notiek viss, lai tikai mes neaizbrauktu, bet nu tas vel ir sikums salidzinajuma ar to, kas sekos... Vel shaja diena dabuju policijas izzinju par to ka neesmu ieprieks sodits (tas gadijuma, ja kads darba devejs tadu pieprasa), bet Eva savukart taja laika baudija shokolades masazzu! :)
Vakara macijos gatavot vistu vina merce, ta teikt lai macetu pats uztaisit garshigako edienu, ko jebkad esmu edis! :) Un pec tam jau atlika tikai sakravat visas pedejas mantas un doties uz lidostu. Mans draugs Gatis, mums mazliet piepalidzeja ar mantu kartoshanu liekot somaas ari lietas, kuras isti nav vajadzigas... bet nu veiksmigi esam ari tas atvedushi uz Kanadu! Paldies Gati! :)

Lidosta un lidoshana...

Lidostaa ieradamies ljoti laicigi, iecekojamies vel pirms bija izveidojusies mega gara rinda, ta ka likas ka nu jau esam visu izdarijushi un varam atslabinaties... Nu ta ari darijam - es izdzeru pedejo cesu alinju, kuru lidosta var nopirkt par 2 ls (0.5) un pasedejam ar gimenem, atvadijamies ta teikt.


Atvadas protams ieilga un attapamies ka jaiet uz lidmashinu tikai tad, kad dzirdejam skalrunjos saucam musu vardus ar piebildi - NEKAVEJOTIES IERODIETIES IZLIDOSHANAS SEKTORAA!!! Tad nu pa galvu, pa kaklu skrejam cauri visai lidostai un ieradamies pie muusu vartiem tieshi bridi, kad tie tika slegti, ta ka tomer iespraucamies lidmashina... :)
Talak lidojums tads skumju pilns, bet nu veiksmigi nosedamies Berlines lidosta, kur mums bija 2 stundu guleshana pirms nakama lidojuma. Ta nu iekartojamies un abi saldi gulejam pat neapzinoties, ka te neviens mums nekliegs pa mikrafonu: NEKAVEJOTIES IERODIETIES IZLIDOSHANSAS SEKTORAA!!! :) Bet nu mums paveicaas ari saja lidosta, jo pamostoties redzejam, ka iekapshana musu lidmashina jau sakusies, un veiksmigi paspejam ari iekapt, tachu atrodoties lidmashina es sapratu,ka nebutu pamodies ja butu gaidijis modinataja signalu, ta ka labi vien ir, ka miegs bij tads trausls...
Veiksmigi nosezamies  Diseldorfas lidostaa, kur izkapjot no lidmashinas attopos, ka esmu tur atstajis cepuri. :) Dabuju gan to atpakalj, bet daudz netruka, lai nedabutu.Talak satikamies ar Bandzo, nopirkam cigaretes kuras mums pasutija Egils, pasedejam un iedzeram kapuchino,


kad peksnji attopamies - Kur ir sarkanaa mape???? (sarkanaa mape ir mape, kuraa glabaajas visa informacija par lidojumiem, naktsmajam un taja ari bija visi dokumenti, tai skaita viza ieceljoshanai Kanada.) Pie mums bija palikushas tikai pases un lidmashinas biljetes... Ta nu Eva, kurai bija uzticeta mape, devas atpakalj uz Tax Free, un pec nelielas cilveku uzjautashanas tika noskaidrots. ka mape ir nogadata pie musu vartiem. Ta nu atviegloti uzelpojot, izdzeram savu kafiju un devamies uz lidmashinu. Nonakot pie kontroles, vinji gan nesaprata neko par musu mapes celjojumiem, tachu uzstajigi jautaja uzradit vizu vai atpakal brauciena biljeti, jo ar viena virziena biljeti vinji mus nelaidis lidmashinaa... ta nu pec pailgas skaidroshanas, blakus stavoshais lidostas darbinieks saprata, ka mums viss nepiecieshamais ir mapee un iedeva to mums. Talak lieta darita un atri vien bijam milzu lidmashinaa, kur devinjas vietas vienaa rinda + televizori ik pa diviem metriem, kur rada tadas filmas, kuras Latvijaa pashlaik rada kinoteatros, ari par lidmashinas partiku nevarejam sudzeties, ta ka viss bija super! :)
Lidmashina gan izradijas tik liela, ka tur pazaudeju Bandzo, bet atradu vel divus latvieshus. Pec kada laika atradam ari Bandzo un Baibu. Iepazinos ar vienu dzekinju no Shveices, kursh bija nokavejis iepriekshejo lidmashinu un kopa lidojums vinjam izmaksaja 2000 euro, bet labakais ir tas, ka vinja merkis bija satikt draudzeni tikai uz 5 dienam, bet njemot vera, ka vinjsh nokaveja lidmashinu, tas tagad ir tikai 3 dienas, kuras vinjsh pavadis Vankuveraa... :) Tads padargs celjojums! :) ik pa laikam paveroju Kanadu no augshas un skats bija aptuveni shads:


Bet nu atgriezoties pie musu stasta, varu teikt, ka izkapam no lidmashinas 7 latvieshi, tad satikam vel vienu sievieti ar bernu, un pec tam lidosta tos divus dzekinjus sagaidija vel kadi 6 latvieshi, un ja ar to vel nepietiek tad pie sky train satikam vel vienu pariti no latvijas, bet vinji gan dodas uz Edmontonu. Nu sanak, ka vienaa lidmashina bijam vismaz 11 latvieshi... Diezgan padaudz ne???
T'a nu izmantojot aprakstu aizbraucam lidz vajadzigajai pieturai, tad izkapam ara un laipni cilveki paradija, kur ir lifts, jo ar tam visam somam butu interesanti tikt augsha pa trepem. Ieraugot pilsetu un kalnus likas, ka esam nokluvushi cita pasaulee! :) Superiga sajuta! :) :) :) Ta nu uzreiz atradam savu autobusu, jo tas bija pie sky traine izejas un pienak ik pa 30 sekundem, bet vienmer ir piebazts... Ta nu palaidam garam kadus astonjus autobusus lidz tikam ieksha. Nobraucam vienu pieturu, kura mums ietaupija kadus 600 metrus ieshanas. Izmantojam gps lai atrastu musu pirmo dzivesvietu, ta ka nebija sevishki gruti...
Piezvanijam pie durvim un Janis (Jon) mus sagaidija. Pirma dzivesvieta lidzinas tadam ka studentu variantam bet ir OK! :) Ara pa logu paveras brinumskaists skats - Eldorado! :) (skatit bildi)


Iegajam dusha, sagaidija Alexu, papljapajam un devamies pec burito, olam, kolas un maizes. Savadi pirkumi pirmajai dienai bet est tachu vajag... Atnacam majas, papljapajam, paedam, un iedzeram rumu ar kolu...Eva gan nedzera, jo no noguruma, vinai jau taapat griezas galva un vinja domaja, ka maja, kura esam apmetusies ir skiba ;)! Bet nu nogurums darija savu un atri vien aizgajam gulet...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru